Párterápia - Székesfehérvár / online

A párkapcsolat az élet egyik legfontosabb színtere. Optimális esetben egy békés, menedéket nyújtó tér ez, ugyanakkor előfordul, hogy viharossá válik. Ilyenkor a pár tagjai feszültséget, gyakran vitákat élnek meg. A párterápiás ülések során mindig a "endszerről" gondolkodunk, vagyis arról, hogy a pár tagjai hogyan működnek EGYÜTT, milyen kapcsolati mintázatokat hoznak létre. Gyakori, hogy a viták ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlanak, ilyenkor ezek részletes feldolgozása is a folyamat részét képezi. A legtöbb pár kommunikációs és szexuális életet érintő elakadással érkezik, amelyek boncolgatása során derül ki, hogy mi is, ami ezek hátterében áll. Gyakori, hogy korábbi származási családból hozott, úgynevezett transzgenerációs okokat találunk, ilyenkor az ezekre való rávilágítás szintén fontos lépése a folyamatnak. Párterápia során sosem hibáztatjuk egyik felet sem, hiszen úgy gondolkodunk, hogy közösen hozták létre az adott állapotot. A közös cél, hogy megértsük a nehézségek hátterét és átdolgozzuk a megszokott, ám időnként rombolóan ható kapcsolati működésmódokat, viselkedéseket. Valójában tehát a folyamat a "párkapcsolat terápiájának" tekinthető, így elengedhetetlen, hogy mindkét fél motivált legyen. A párterapeuta ebben a folyamatban kísérőként van jelen, kiemel, és gyakran átfogalmaz fontos mozzanatokat, elősegítve azt, hogy a felek jól tudják érteni egymást.

De nézzük, milyen elakadások is azok, amelyek esetén a párterápia segítséget nyújthat?

  • féltékenység
  • a párkapcsolatok természetes fejlődését kísérő nehézségek
  • külső kapcsolat utáni rendeződés, megcsalás feldolgozása
  • szexualitással kapcsolatos nehézségek
  • konfliktusokkal terhelt párkapcsolatok
  • kisgyermekes időszak alatti, utáni eltávolodás

A párterápiás ülés minden esetben kettős vezetéssel történik. Egy ülés 80 percig tart, amelyben egy 10 perces szünet található, ez alatt a tanácsadók megbeszélik az ülésen látott és hallott eseményeket, és gyakran összekötő gyakorlatokat (házi feladatot) adnak. A párterápiás ülések kéthetente aktuálisak. Általános tapasztalat, hogy a változás elindulásához legkevesebb négy ülés szükséges, míg húsz ülésnél tovább csak nagyon ritka esetben tart egy-egy folyamat. Az ülések során a beszélgetésen túl gyakran kerülnek sorra különböző mozgásos, rajzos vagy akár gyurmával végzendő feladatok is. 

A konzultáció ára: 28.000 Ft/ülés (80 perc)

Párterápia online formában is elérhető, melynek keretei, rendszeressége és árazása megegyezik a személyes találkozókkal. 


ONLINE FOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE.

Itt is megtalálhatóak vagyunk