Egyéni pszichológiai tanácsadás -    Székesfehérvár / online

A pszichológiai tanácsadás a mindennapi élet elakadásaiban segít, legyen szó munkahelyi, párkapcsolati, családi vagy bármely egyéb területhez kapcsolódó nehézségről. Az önismeret fejlesztése, a nagy döntések meghozatala, az önbizalom erősítése vagy akár a személyiségfejlesztés szintén az egyéni pszichológiai tanácsadás témaköreihez tartozhat. A tanácsadásnak fontos szerepe van a mentális egészségvédelemben is, tehát a közhiedelemmel ellentétben, pszichológushoz nem csak akkor lehet járni, ha valaki mentális betegséggel küzd. Neve ellenére valójában nem konkrét tanácsadás történik, sokkal inkább arról van szó, hogy a pszichológus segít feltenni azokat a kérdéseket, amelyekről úgy érzi, a leginkább megválaszolandók annak érdekében, hogy a megtapasztalt nehézség csökkenjen. Emellett segít megtalálni, kidolgozni azokat a saját személyre specifikus megküzdési, stresszkezelő vagy problémamegoldási módokat, amelyek szükségesek a további zavartalan életvezetéshez.

A konzultációk során egy olyan támogató és biztonságos légkörben dolgozunk, amely megkönnyíti a kliens számára a valódi érzéseinek, igényeinek és szükségleteinek feltárását, ez pedig lehetővé teszi, hogy új perspektívákból tudjon az előtte álló nehézségre tekinteni. Az egyén erőforrásainak feltérképezése, a rendelkezésre álló lehetőségek közös elemzése mind-mind a folyamat részét képezheti annak érdekében, hogy pozitív változást érjünk el. A tanácsadási folyamat során a beszélgetésen túl különböző nem verbális technikák is szerepet kaphatnak, ami további segítséget nyújt az önfeltárásban, önmegismerésben. A tudatosság és a személyes hatékonyság növelése szintén kiemelt fontossággal bír ezekben a folyamatokban.

Milyen nehézségek esetén érdemes pszichológiai tanácsadást igénybevenni?

  • kommunikációs problémák
  • önismeret fejlesztése
  • életvezetési nehézségek
  • pályaorientációs kérdések, pályaválasztás- és váltás témái
  • stresszkezelés
  • munkahelyi nehézségek
  • párkapcsolati és családi nehézségek
  • társas kapcsolatokat érintő nehézségek

A pszichológiai tanácsadási folyamat során egy kitűzött cél elérésére törekszünk, majd a folyamatot közösen értékeljük és lezárjuk. További témák felmerülése esetén folytatásra új fókusz kijelölésével kerülhet sor. A pszichológiai tanácsadás ülései alatt 45-50 percet töltünk együtt általában heti gyakorisággal. 

A konzultáció ára: 15.000 Ft/ülés (45-50 perc) 
Egyéni pszichológiai tanácsadás Tamás-Zaka Dóra tanácsadó szakpszichológusnál vehető igénybe, előzetes egyeztetés alapján, online vagy személyes formában Székesfehérváron.

A klinikai pszichológia területéhez tartozó, illetve a pszichiátriai problémák nem tartoznak a tanácsadás területei közé, azok klinikai szakpszichológus, pszichiáter és/vagy pszichoterapeuta végzettségű segítő szakember kompetenciáját igénylik. Kérjük, ilyen esetben forduljon hozzájuk bizalommal!


ONLINE FOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE.

Itt is megtalálhatóak vagyunk