Családterápia - Székesfehérvár / online

A család az elsődleges szocializációs közeg, amelyben gyermekként mozgolódni kezdünk. Itt tanuljuk meg az alapvető társas viselkedés elemeit, a megfelelő kommunikációs módokat és az érzelmeink kifejezésének szabályozását is, családtagjaink közvetlen vagy közvetett visszajelzéseiből. Előfordul azonban, hogy a család valamilyen szempontból nem a fejlődést elősegítő módon működik, ilyenkor szükségessé válhat a családterápiás megsegítés. Lehet az is, hogy a tünet egyvalakihez kötődik, mégis családterápia javasolt, miért van ez? Azért, mert rendszerszemléletben úgy gondoljuk, egy családban mindenki hat mindenkire, így nagyon fontos, hogy egy adott nehézség kapcsán minden érintett nézőpontját megismerjük. A családterápia kapcsolatfókuszú, tehát nem az egyéni tulajdonságokra, hanem a családtagok közti viszonyra irányul. A folyamat során fontosak a transzgenerációs mintázatok is, vagyis azok a működési jellemzőink, amelyek származási családunkból, felmenőinktől jönnek. Ennek megismerése érdekében gyakran feldolgozásra kerül a családfa is.

Az elakadások, amelyek során a családterápia segítséget nyújthat:

  • gyakori családi konfliktusok
  • életszakaszbeli elakadások (pl. összeköltözés időszakában tapasztalt nehézségek)
  • egész családot érintő döntési helyzetekkel kapcsolatos bizonytalanság
  • kommunikációs nehézségek
  • gyermekneveléssel kapcsolatos konfliktusok
  • mozaikcsaládok speciális nehézségei és adaptív megoldások keresése

A családterápiás ülés minden esetben kettős vezetéssel történik. Egy ülés 80 percig tart, amelyben egy 10 perces szünet található, ez alatt a tanácsadók megbeszélik az ülésen látott és hallott eseményeket, és gyakran összekötő gyakorlatokat (házi feladatot) adnak. A családterápiás ülések kéthetente esedékesek. Az ülések során a beszélgetésen túl gyakran kerülnek sorra különböző mozgásos, rajzos vagy akár gyurmával végzendő feladatok is. 

A konzultáció ára: 28.000 Ft/ülés (80 perc)

Családterápia online formában is elérhető, melynek keretei, rendszeressége és árazása megegyezik a személyes találkozókkal.


ONLINE FOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE.

Itt is megtalálhatóak vagyunk

További tartalmakért ugrás az Instagram-ra!