Gyermekpszichológiai tanácsadás - Székesfehérvár

Nehézségek nemcsak a felnőtti létben akadhatnak, azok időnként a gyermekek, serdülők életében is felütik a fejüket, vagy éppen a szülő-gyermek kapcsolatban okozhatnak elakadást. Ilyenkor megesik, hogy a szülő eszköztelennek érzi magát abban, hogyan is tudná jól segíteni gyermekét a megküzdésben. Gyakran az élet menetrendszerű fejlődése hozza a nehézséget: az iskoláskorba, vagy éppen serdülőkorba való átlépés, és az új igényekhez, szükségletekhez való alkalmazkodás. Ilyenkor kerülhet napirendre a gyermekpszichológiai tanácsadás igénybevétele, amely gyakran, főleg kisgyermekek esetében, bár a gyermekre fókuszál, mégis inkább szülőkonzultációk formájában zajlik. Hiszen a gyermek soha nem lehet független otthoni környezetétől, a családjától, így a segítés is abban a közegben indulhat el és haladhat a leghatékonyabb módon. A pszichológus abban segít, hogy kilépve az addig megszokott, ám az aktuális elakadásnál nem működő forgatókönyvekből, új megoldásokat alakítsanak ki, vagy a már meglévőket kezdjék máshogy alkalmazni. Hiszen minden családban vannak olyan erőforrások, amelyek előhívhatók nehéz helyzetben, csak sokszor nem látjuk meg ezeket. 

Milyen nehézségek esetén érdemes gyermekpszichológiai tanácsadást igénybevenni óvodás, iskolás vagy serdülőkorú gyermekénél?

  • beilleszkedési vagy kapcsolatteremtési problémák

  • félelmek, szorongásos tünetek

  • magatartásbeli nehézségek, agresszió

  • testvérféltékenység

  • alvással és étkezéssel kapcsolatos nehézségek 

  • nevelési problémák (pl. dac, hiszti) 

  • teljesítménnyel, tanulással kapcsolatos elakadások 

A gyermekpszichológiai tanácsadás során támogató és biztonságos légkörben, olyan eszközökkel dolgozunk, amely segít a gyermeknek a nehézségei kifejezésében, megdolgozásában. A folyamat elején szülőkonzultáció(k) mentén bontjuk ki a nehézséget, az aktuális élethelyzetet és a gyermek korábbi tapasztalatait, fejlődését, majd a további ülések során a gyermekkel dolgozunk, általában kétszemélyes helyzetben. A közös munka során időről-időre sor kerül szülőkonzultációkra a felmerült kérdések, visszajelzések, változások tisztázása érdekében.

A gyermekpszichológiai tanácsadás ülései alatt 45-50 percet töltünk együtt, általában heti gyakorisággal. 

A konzultáció ára: 15.000 Ft/ülés (45-50 perc) 
Gyermekpszichológiai tanácsadás Tamás-Zaka Dóra tanácsadó szakpszichológusnál vehető igénybe, előzetes egyeztetés alapján, személyes formában Székesfehérváron.

A klinikai pszichológia területéhez tartozó, illetve a pszichiátriai problémák nem tartoznak a tanácsadás területei közé, azok klinikai szakpszichológus, pszichiáter és/vagy pszichoterapeuta végzettségű segítő szakember kompetenciáját igénylik. Kérjük, ilyen esetben forduljon hozzájuk bizalommal!


Gyermekfejlettségi felmérés

A gyermekek óvodai éveinek vége, az iskolakezdés időszaka sok kérdést vethet fel a szülőkben azzal kapcsolatban, hogy mennyire van felkészülve a gyermek az iskola elvárásaira. Vajon iskolaérett-e, képes-e arra, hogy figyelmét többször 45 percig fixálja, hogy viselkedését az új szabályoknak megfelelően alakítsa? Elég bátor-e ahhoz, hogy az új közegben megtalálja a helyét és megfelelő kortárskapcsolatokat alakítson? Megfelelően ki tudja-e fejezni már magát, megvan-e a szókincse, ami az iskolakezdéshez szükséges? 

Számtalan ilyen, és ehhez hasonló kérdéssel, kétellyel találkozom a szülőkkel, családokkal való munkám során. Az iskolakezdésről szóló döntés meghozatalában segít a gyermek fejlettségét szolgáló pszichológiai felmérés, amely két alkalomból áll, két külön időpontban. Az első alkalom a szülővel, a második alkalom a gyermekkel zajlik, kétszemélyes helyzetben. A figyelem csak rá irányul, az ő képességei, jelenlegi állapota és a leginkább megfelelő irány megtalálása az, ami a fókuszban áll. 

A vizsgálat után - amennyiben óvodai kérvény beadásához szükséges - pszichológiai vélemény kérhető.

A felmérés ára: 28.000 Ft

A felmérés ára pszichológiai vélemény készítésével: 40.000 Ft

ONLINE FOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE.

Itt is megtalálhatóak vagyunk