BEMUTATKOZUNK

Csillik Edina

Szexuálpszichológiai szakpszichológus, képzésben lévő család- és párterapeuta 

Csillik Edina
Csillik Edina

Egy vidéki, háromgyermekes családban felnőve már gyermekkoromtól sokat tanulhattam arról, hogy milyen örömök és milyen nehézségek merülhetnek fel egy szoros együttélés során. Számomra az nyújtja a biztonságot, ha a család egy olyan közeg, ahol a folyamatos változásoknak teret hagyunk és együtt alakulunk, egymásért teszünk. Már pszichológiai tanulmányaim alatt találkoztam a rendszerszemlélettel (melyben a család és párterápia is dolgozik), ami még inkább segített megérteni azt, hogy a család egyes tagjainak működése, viselkedése, hogyan hat a többiekre és hogyan tudjuk együtt alakítani azt, amit közösen hoztunk létre. 

Pszichológiai képesítésemet a Károli Gáspár Református Egyetemen, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem interperszonális és interkulturális szakirányon. Még egyetemi éveim alatt kezdtem el a Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterapeuta képzését, mely számos gyakorlati eszközzel és szerteágazó elméleti tudással látott el annak érdekében, hogy a hozzám érkezőkkel a lehető legnagyobb felkészültséggel tudjak dolgozni. Emellett elvégeztem a Magyar Pszichoszomatikus Egyesület fókuszolás orientált módszer- és önismereti képzését, ami betekintést engedett a test és a lélek összefüggéseinek mélyebb megismerésébe. Emellett elvégeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalmi nemek tanulmánya mesterképzését, valamint szintén az ELTE falain belül szexuálpszichológiai szakpszichológusnak is tanulok.

Munkám során arra kellett rájönnöm, hogy a családokban mindössze egy közös vonás van: mindegyik különböző. Legyen az nukleáris család, nagycsalád, mozaikcsalád, egyszülős család, szivárványcsalád vagy egy pár néhány háziállattal, az általuk választott együttélési forma mindenképp kihívások elé állítja a család összes tagját. Az ezekkel való megküzdés sokszor okozhat nehézséget és elakadást, mivel szocializációnk során leginkább a saját családunk problémamegoldási mintáit ismerjük meg. Így amikor egy új család/párkapcsolat alakul két világot kell összeegyeztetni, mely rengeteg munkával jár.

Pszichológusként abban segítjük a hozzánk érkezőket, hogy olyan nézőpontokat ajánlunk meg nekik, mely megengedi számukra, hogy rendszerben lássák a problémát, és olyan eszközökkel látjuk el őket, melynek segítségével folyamatosan javítani tudnak ezen a rendszeren.

Szolgáltatások