Egyéni pszichológiai tanácsadás

A pszichológiai tanácsadás a mindennapi élet elakadásaiban segít, legyen szó munkahelyi, párkapcsolati, családi vagy bármely egyéb területhez kapcsolódó nehézségről. Az önismeret fejlesztése, a nagy döntések meghozatala, az önbizalom erősítése vagy akár a személyiségfejlesztés szintén az egyéni pszichológiai tanácsadás témaköreihez tartozhat. A tanácsadásnak fontos szerepe van a mentális egészségvédelemben is, tehát a közhiedelemmel ellentétben, pszichológushoz nem csak akkor lehet járni, ha valaki mentális betegséggel küzd. Neve ellenére valójában nem konkrét tanácsadás történik, sokkal inkább arról van szó, hogy a pszichológus segít feltenni azokat a kérdéseket, amelyekről úgy érzi, a leginkább megválaszolandók annak érdekében, hogy a megtapasztalt nehézség csökkenjen. Emellett segít megtalálni, kidolgozni azokat a saját személyre specifikus megküzdési, stresszkezelő vagy problémamegoldási módokat, amelyek szükségesek a további zavartalan életvezetéshez.

A konzultációk során egy olyan támogató és biztonságos légkörben dolgozunk, amely megkönnyíti a kliens számára a valódi érzéseinek, igényeinek és szükségleteinek feltárását, ez pedig lehetővé teszi, hogy új perspektívákból tudjon az előtte álló nehézségre tekinteni. Az egyén erőforrásainak feltérképezése, a rendelkezésre álló lehetőségek közös elemzése mind-mind a folyamat részét képezheti annak érdekében, hogy pozitív változást érjünk el. A tanácsadási folyamat során a beszélgetésen túl különböző nem verbális technikák is szerepet kaphatnak, ami további segítséget nyújt az önfeltárásban, önmegismerésben. A tudatosság és a személyes hatékonyság növelése szintén kiemelt fontossággal bír ezekben a folyamatokban.

Milyen nehézségek esetén érdemes pszichológiai tanácsadást igénybevenni?

  • kommunikációs problémák
  • önismeret fejlesztése
  • életvezetési nehézségek
  • pályaorientációs kérdések, pályaválasztás- és váltás témái
  • stresszkezelés
  • munkahelyi nehézségek
  • társas kapcsolatokat érintő nehézségek

A pszichológiai tanácsadási folyamat, jellemzően 8-12 ülésből áll. Ennek során a kitűzött cél elérésére törekszünk, majd a folyamatot közösen értékeljük és lezárjuk. További témák felmerülése esetén folytatásra új fókusz kijelölésével kerülhet sor.

Az online pszichológiai tanácsadás ülései alatt 45-50 percet töltünk együtt egy előre meghatározott online térben, általában heti vagy kétheti gyakorisággal. Az online pszichológiai tanácsadáshoz stabil internetkapcsolat szükséges, illetve egy olyan nyugodt tér, amely az ülés ideje alatt zavartalanságot biztosít a kliens számára.

A konzultáció ára: 13.000. HUF/ülés (50 perc) 
Egyéni, online pszichológiai tanácsadás Tamás-Zaka Dóra tanácsadó szakpszichológusnál vehető igénybe, előzetes egyeztetés alapján.

A klinikai pszichológia területéhez tartozó, illetve a pszichiátriai problémák nem tartoznak a tanácsadás területei közé, azok klinikai szakpszichológus, pszichiáter és/vagy pszichoterapeuta végzettségű segítő szakember kompetenciáját igénylik. Kérjük, ilyen esetben forduljon hozzájuk bizalommal!


ONLINE FOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE.

Itt is megtalálhatóak vagyunk